Referat generalforsamling 29.04.2024

Formandens beretning til generalforsamlingen i Vejlauget for Stamvejen Lynggårdsvej 29.4.2024

Som besluttet i 2022 er vi nu i gang med at lave de endelige aftaler med en entreprenør ud i asfalt. Vi har haft gang i 4 forskellige firmaer, hvoraf de to kom med et bud sidste efterår, en har meldt fra og en har ikke ladet høre fra sig. Derfor vil vi i bestyrelsen gerne have gjort kort proces, og vælge et af de to firmaer, som faktisk gav et bud, da inflationen på høj. Vi har i ugerne op til generalforsamlingen været i dialog med dem, og forventer at lukke en aftale med en af dem i løbet af en måneds tid.

Med hensyn til hvornår arbejdet bliver udført, har vi tilbudt, at det må være, når de er på egnen, da der er tale om et lille projekt for et asfaltfirma.

Det vi er på det rene med er, at der skulle være penge nok på vores opsparing til at vi kan få lagt et nyt lag asfalt. Vi forventer, at den pris vi fik fra to uafhængige sidste efterår ikke er ændret nævneværdigt, og der var der luft til en evt. prisstigning.

Mht. at holde vejen nødtørftigt farbar, så har bestyrelsen løbende indkøbt asfalt i spande til lapning af de huller, der løbende opstår. Og vi er opmærksomme på, at der snart skal smides nogle spande i de mindre huller, som er ved at vokse sig større, med mindre vi inden for kort tid får et nyt lag asfalt på hele den gamle del af stamvejen.

Medlemstallet i Vejlauget er nogenlunde stabilt. Indimellem rejser en beboer, men det er lykkes at få nye beboere med i Vejlauget, så vi stadig væk er knap 40 medlemmer.

Da vi håber, at vi snart kan få lavet den store renovering af vejen, opfordrer vi også til, at de sidste ca. 25 husstande, som benytter sig af vejen, vil være med til at betale til det fælles gilde.

Der har i løbet af vinteren været synspunkter blandt beboere i området, som synes vejlauget også skal foretage snerydning. Det er ikke en del af Vejlaugets formål at stå for snerydning, men alene vedligehold af vejen og dens anlæg. I det omfang at bestyrelsen vurderer, at det er en fordel for vejens vedligehold at få den ryddet, vil vi iværksætte det. Men Vejlauget kommer ikke til at forestå og sikre snerydning under de nuværende vedtægter.

Hermed overgiver jeg beretningen til generalforsamlingen.

Krisitan Mikkelsen, formand